Vinhuse


Azienda Agricola Fossi

Enrico Fossi er en atypisk og meget dedikeret vinproducent. Det, at lave vin, fangede hans interesse, mens han læste på universitetet, hvor han kom i kontakt med studerende, som arbejdede for et stort vinhus i Toscana. Her mødte han en passion omkring veltillavet vin, som drev ham til selv at give sig i kast med vinproduktion. Det udviklede sig til en succes, og han er nu en meget anerkendt producent.

Hans vinmarker ligger vest for Firenze med udsigt ind over byen med Firenzes domkirke som det dominerende i silhuetten.

Enrico Fossi laver 7 fantastiske rødvine. Seks af disse syv vine har opnået en vurdering på over 90 points hos vinguruen Robert Parker. Om vinen ”Vignavento” sagde Parker f.eks. ”Det er Italiens bedste Sangiovese”.

At møde Enrico Fossi er en oplevelse. Hans dedikation nærmest sitrer omkring ham, og måden hvorpå han omtaler sine vine, giver associationer til en kunstner, der fortæller om sine værker, så man kan mærke alle de følelser, der ligger bag tilblivelsen af værket.

Alle Fossi’s rødvine ligger 3 år på egetræsfade, og de er virkelig kraftfulde. De er alle enkeltdruevine, og de holder samme høje kvalitet.

Se vine fra Azienda Agricola Fossi her

  

 

Tenuta Lenzini

Tæt ved Lucca, i området Colline Lucchesi, ligger vingården Tenuta Lenzini. Den ejes af et ungt italiensk par Benedetta og Michele, som er tredje generation på vingården.

Tenuta Lenzini er en visionær og moderne vingård. Det unge par formår at kombinere det moderne med de gamle dyder inden for vinproduktion. I 2007 gjorde de op med brugen af kemikalier, og de har siden da dyrket og produceret deres vin økologisk. I 2014 opnåede de certificering som økologisk producent, og nu er de gået skridtet videre og arbejder på at blive certificeret som biodynamisk producent.

De laver tre dejlige og fyldige rødvine. Valget af druesorter er ikke typisk for toscanske rødvine, idet de er lavet på Merlot, Cabernet Sauvignon og Syrah. Herudover laves også en rosé (på 100% Merlot) og en hvidvin (Vermentino/Sauvignon Blanc), der begge er virkelig velsmagende og behagelige at drikke.

Vinmarkerne på Tenuta Lenzini ligger op ad skråningerne, således at de danner et naturligt amfiteater, hvilket skaber et særegent mikroklima, som er med til at give vinene deres karakter.

Se vine fra Tenuta Lenzini her

 

 

Weingut Kaufmann

Hos Urban Kaufmann og Eva Raps dyrkes vindruerne økologisk. ”Naturlighed” og kvalitet går for Urban og Eva hånd i hånd. Efter mange års erfaring med produktion af ost i Schweiz valgte Urban at forfølge sin drøm om at blive vinbonde. Han overtog den allerede kvalitetsprædikerede vingård ”Hans Lang”, og han har sammen med Eva givet vingården endnu et kvalitetsløft med de nye Kaufmann-vine.

Se vine fra Wiengut Kaufmann her

 

 

Weinhof Martin

Weinhof Martin er en familiedrevet vingård. Ægteparret Martin står for den sublime kvalitet, som vingården har været repræsentant for siden 1968.

I dag har de inddraget sønnen Michael, som er uddannet ønolog. Michael er det nye og moderne pust, som vil styrke Weinhof Martin gennem produktudvikling, som for eksempel det nye skud på stammen; deres Riesling ”Smart”.

Se vine fra Wienhof Martin her

 

 

Weingut Mohr

 Jochen Neher er 4 generation på den traditionsrige Weingut Mohr. Vingårdens stolthed er de ældste vinstokke i vindistriktet Rheingau. Disse vinstokke er plantet i 1934, og af dem laves den fantastiske og dejlig mineralske Riesling 34.

Alle vinene fra Weingut Mohr er smagfulde og behagelige at drikke. De har klassiske karaktertræk, som vidner om Jochen Nehers kunnen som winemaker, og deres smagfuldhed er afstemt efter det kulinariske touch som Jochens kone, Saynur, bibringer vingården via sin tyrkiske baggrund.

Druerne på Weingut Mohr dyrkes økologisk, og vinene produceres vegansk.

Se vine fra Wiengut Mohr her

 

 

Antico Borgo La Torre

 

Den gamle smukke vingård, med bygninger helt tilbage fra 1700-tallet, ligger i Chianti-vindistriktet, 25 km sydøst fra Firenze i Toscana. Vinmarkerne ligger rundt om ejendommen ca. 150-180 m over havets overflade i de bløde bakker, som skråner ned mod Resco-floden. Antico Borgo La Torre producerer vine udelukkende baserede på egne druer, som høstes med håndkraft og nænsomt håndteres i små kasser for at skabe de bedste forudsætninger for at producere kvalitetsvine.

Antico Borgo La Torre drives som en familievirksomhed, og I 2020 overdrog Castellano Castellani virksomheden til datteren Federica og hendes mand danskeren John Larsen. Siden denne overdragelse er vinproduktionen udvidet og består i dag af en hvidvin og 3 rødvine, heraf to Chianti DOCG samt en Toscana IGT.

Ejendommen Antico Borgo La Torre er opkaldt efter et middelaldertårn, som var en del af et fæstningsværk.

Dette tårn (”La Torre”) udgør sammen med den tilhørende klynge af bygninger (”Borgo”) ejendommen, som den ser ud i dag. Ejendommen var for generationer siden ejet af den adelige Medici familie, hvis efterkommere er de nuværende ejere.

Antico Borgo La Torre omfatter vinmarker, olivenlunde, skov, frugtplantage, valnøddetræer, og derudover drives ejendommen også som agriturismo, hvor gæsterne i de ni lejligheder kan nyde tilværelsen i de skønne omgivelser.

 

 

Se vine fra Antico Borgo La Torre